AC ESTATES Ltd.

Thursday 20 January 2011

Najbolj čudna hiša v Hollywoodu - Nepremičnine

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji na prodaj !

Hollywood je filmski na ameriški način in prav takšno je tudi življenje tamkajšnjih prebivalcev. Lastniki vil se med seboj kosajo po razkošju, ali se drug pred drugim za pozornost borijo z izvirnostjo. Ena takih je prav gotovo vila tisočerih kotov, ki vam jo predstavljamo.

Za enim od visokih obzidij Los Angelesa se skriva modernističen paviljon, kot ga je bolj redko videti v filmskem mestu. Vila je zasnovana kot umetniški projekt, ki ga najbolj prepoznavno zaznamujejo brezštevilni koti in nepravilne oblike. Videti je, kot bi vsak prelom ravnih črt, ki se izteče v kot, s seboj nosil svojo lastno zgodbo.

Hiša s koti - 2

(Foto: freshome.com)

Zasebna rezidenca se ponaša s tremi sobami in kopalnicami, jedilnico, kuhinjo in ogromno dnevno sobo, ki se raztezajo na 230 m2. Notranji prostori so skoraj skoraj neločljivo povezani z zunanjostjo. Na okoli 710 m2 vrta stanovalci najdejo kotičke za posedanje na robu bazena, za leseno mizo, na zelenem vrtu.

Vila je zasnovana tako, da se lahko njeni stanovalci v brezskrbnem posedanju prepuščajo sproščenemu klepetu v družbi ali se v samoti prepuščajo lastnim mislim.

Zaradi črne fasade vila na prvi pogled morda deluje nekoliko mračno, pa vendar velika okna poskrbijo, da pod sončnimi žarki tudi črna zažari na svojstveno topel način. Seveda pa tak pristop k arhitekturi od stanovalcev in gostov zahteva nekoliko več odprtosti in domišljije.

Četudi si življenja v takšni rezidenci ne znamo zamisliti, pa ji lahko priznamo, da je nedvomno vredna pozornosti.

Hiša s koti - 7

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 5

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 14

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 3

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 4

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 8

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 10

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 11

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 12

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 16

(Foto: freshome.com)

Hiša s koti - 15

(Foto: freshome.com)

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji na prodaj !

Rajska nepremičnina

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji na prodaj !

Ian Morrison, eden najbolj priznanih karibskih arhitektov, je za izgradnjo počitniškega doma izbral bolj odmaknjeno lokacijo v notranjosti otoškega Barbadosa.

Bela pravljična hišica, ki si jo je postavil leta 1975, leži na hribu v župniji St. Joseph, kljub zasebnosti, ki jo ponuja lokacija, pa je od plaž in nočnega življenja v obalnem mestu Holetown oddaljena manj kot pol ure.

hobitska hiša na Barbadosu - 2

(Foto: designsigh.com)

Vas hiška morda na kaj spominja? Pa smo spet pri hobitih in navdihu iz zgodb pisatelja J.R.R. Tolkeina o Gospodarju prstana. Morrison je sicer svoj dom zgradil že dolga leta pred filmi, ki smo si jih ogledali tudi pri nas, njegova „tropska verzija“ hobitskega domovanja pa je vsekakor zelo zanimiva in se odlično staplja v bujno, tropsko zelenje Barbadosa.

Na dobrih 325 m2 v več etažah ta čudoviti počitniški dom zaobljenih oblik ponuja razkošje štirih spalnic in prostornih dnevnobivalnih prostorov, obdanih z neobvladljivo tropsko v naravo. Višje ležeči prostori ponujajo razgled na Atlantik v daljavi.

Poleg njenih zaobljenih oblik so posebnost hiše streha, stropi in tla iz masivnega lesa, beli zaobljeni zidovi, ki prehajajo v stopnice, kamine, klopi in okenske odprtine ter vgrajene omarice.

Najbolj osupljiva prostora te tropske rezidence, ki kljub svoji velikosti ostaja popolnoma skrita med bujnim tropskim rastjem, sta jedilnica in dnevna soba. Bleščeče bele stene ta dva prostora zapirajo le na eni strani, preostale štiri stene pa nadomeščajo goste zavese bujnega zelenega rastlinja.

hobitska hiša na Barbadosu - 10

(Foto: designsigh.com)

Kaj pa cena tropske pravljice? V lanskem letu je bila bela hišica na prodaj za 2,5 milijona dolarjev, ime kupca – sodeč po statistikah, ki jih vodijo otoške nepremičninske agencije, gre najverjetneje za Angleža, Američana ali Kanadčana – ni znano.

hobitska hiša na Barbadosu - 9

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 13

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 12

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 3

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 11

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 14

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 6

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 5

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 4

(Foto: designsigh.com)

hobitska hiša na Barbadosu - 7

(Foto: designsigh.com)

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji na prodaj !

Hiša za 3600 dolarjev zdaj vredna milijon! Nepremičnine

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji na prodaj !

Lesena graščina Clingstone, življenjski projekt in velika ljubezen v življenju danes 81-letnega arhitekta Henryja Wooda, je dokaz, da se da s trmo doseči prav vse. No, ob pomoči dobrih prijateljev ...

Graščina Clingstone, fascinantna trinadstropna zgradba na mali skali sredi zaliva Narragansett Bay, ima kot vsaka neobičajna hiša svojo neobičajno zgodbo, ki je že ob prvem obisku začarala takrat mladega Henryja.

Lesena graščina Clingstone - 8

Lesena lepotica visokim valovom in ostrim morskim vetrovom kljubuje že 105 let. (Foto: New York Times)

Graščino na skali je, kot je iz zapiskov in starih fotografij, ki jih je zbral in jih danes vestno hrani, izvedel Henry, zgradil njegov daljni sorodnik J. S. Lovering Wharton iz Filadelfije. Wharton je imel v lasti počitniško hišico v južnem delu Jamestowna, ki pa so mu jo oblasti na prelomu 20. stoletja zaradi širitve pristanišča odvzele. Da bi se jim maščeval, je Wharton svojo novo počitniško hišo postavil na skali sredi zaliva, tam, kjer ga nihče ne bo motil.

Pri gradnji je Wharton sodeloval z umetnikom Williamom Trostom Richardsom. Zaradi sloga gradnje v takrat priljubljenem rustikalnem „shingle“ stilu s širokimi deskami na fasadi in robustnimi hrastovimi tramovi lesena stavba bolj kot na dvorec spominja na mlin.

Posebnost, ki zgradbo dela res unikatno, so notranje stene, oblečene s skodlami. Za to rešitev sta se avtorja odločila, ker je pogosto pokanje pristaniških topov povzročalo razpoke v apnenem ometu okoliških hiš.

Lesena graščina Clingstone - 7

Osrednji bivalni prostor v času, ko je hišo še uporabljal njen prvi lastnik J.S. Lovering Wharton (Foto: New York Times)

Ni znano, ali se je Wharton domačinom zameril, ali pa so mu bli le nevoščljivi zaradi njegove vztrajnosti, vsekakor pa so bili prepričani, da na skali, ki so jo bičali morski vetrovi in oblivali valovi, nek „priseljenec“ ne bo zdržal dlje kot eno poletje. Pa je, saj je v hiši preživel kar 34 poletij vse do svoje smrti. Potem ko je tri leta za njim umrla še njegova soproga, je slikovita hiša na skali ostala zapuščena.

Zgodba se nadaljuje 20 let kasneje, ko sta hišo leta 1961 odkrila zakonca, arhitekta Henry in Joan Woods. Kljub temu, da so bili na hiši jasno vidni večkratni obiski vandalov in divjanje naravnih sil, ki je med drugim odneslo streho hiše, sta se Henry in Joan odločila za nakup. Ker zanjo ni bilo posebnega zanimanja, njeni lastniki (Whartonovi sinovi) pa so bili med seboj sprti, sta za trinadstropno lepotico na enkratni lokaciji odštela pičlih 3.600 dolarjev.

Leta 1961 sta graščino na skali odkrila zakonca Henry in Joan Woods. Kljub temu, da je bila videti kot podrtija, sta se odločila za nakup.

A obnova razbite, zapuščene in od slabega zraka uničene lesene konstrukcije je zahtevala veliko več kot le nekaj ur dela ob koncih tedna, stroški pa so kmalu presegli strošek nakupa. Zato se je Henry domislil preproste, a hkrati genialne ideje, ki v celoti leseno konstrukcijo sredi morja v odličnem stanju ohranja še danes – na pomoč je povabil prijatelje.
Pa prijatelje prijateljev, znance in vsakogar, ki ga je mikalo življenje v slikoviti hiši.

V zameno za bivanja, praznovanja ali poroke v njegovi hiši so ljudje pomivali okna, brusili in barvali leseno fasado, izdelovali pohištvo ali urejali notranjost … in se ob vsem tem sijajno zabavali. Hiša in boemsko življenje v njej sta tako hitro postala znana in pri vzdrževanju je sodelovalo vedno več ljudi – mojstrov, tesarjev, kamnosekov, umetnikov in drugih, ki se še danes redno vračajo na Clingstone.

Lesena graščina Clingstone - 11

Srce trinadstropne hiše s 23 sobami predstavlja velik osrednji dnevnobivalni prostor s panoramskimi okni (Foto: New York Times)

V pol stoletja, odkar obiskuje in ureja svoj leseni dvorec, se je Henry dvakrat ločil in na novo poročil. Ker njegova druga žena Clingstona ni prenesla, se je hiša v nekaj desetletjih spremenila v pravi moški brlog, tretja žena, s katero Henry živi sedaj, pa je dvorcu vrnila nekaj reda in elegance.

No, delovno zabavne akcije se kljub temu nadaljujejo; vsako leto ob koncu maja Henry povabi okoli 70 starih prijateljev in novih radovednežev, da v zameno za nekajdnevno bivanje v sanjski hiši sredi morja pomijejo vseh 65 oken in prebrusijo ter zaščitijo leseni ovoj te ekstravagantne trinadstropne morske lepotice.

Lesena graščina Clingstone - 15

Edini dostop do hiše je z ladjo ali s čolnom (Foto: New York Times)

Lesena graščina Clingstone - 13

Kuhinjo je na svojem prvem delovnem vikendu na Clingstonu prenovila Henryjeva snaha (Foto: New York Times)

Lesena graščina Clingstone - 14

Ogromna jedilnica ne sme manjkati! (Foto: New York Times)

Lesena graščina Clingstone - 9

Dvorec ima kar 65 velikih panoramskih oken z lesenimi okvirji, ki jih prostovoljci vsako leto pomijejo in zaščitijo, da jim slan morski veter ne more do živega (Foto: New York Times)

Lesena graščina Clingstone - 10

Iz sobe za ping pong se ponuja pogled na most Newport bridge (Foto: New York Times)

Lesena graščina Clingstone - 12

Med številnimi arhitekturnimi posebnostmi je najbolj značilen notranji opaž sten iz skodel (Foto: New York Times)

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji na prodaj !

Najlepša Tajska vila se skriva - Nepremičnine

Luksuzne vile v Sloveniji na prodaj - tukaj !

Sreča, čeprav na videz preprost pojem, je v resnici ena najbolj izmuzljivih stvari na svetu. In čeprav pravijo, da je denar in razkošje ne moreta kupiti, se verjetno vsi strinjamo, da bi nam že ena sama noč v takšnile vili gotovo priklicala nasmeh na obraz.

vila Amanzi - 11

(Foto: freshome.com)

Villa Amanzi, kot so svojo stvaritev poimenovali arhitekti iz biroja Original Vision Ltd., stoji na skali plaže Kamala, ene najlepših plaž na polotoku Phuket na jugozahodu tajske obale.

In čeprav Tajska med Slovenci, pa tudi drugod po Evropi in Ameriki slovi kot dežela večnega sonca in neskončnega morja ter prozorišče glasnih zabav in nebrzdanih užitkov, je vila Amanzi dokaz, da je Tajska lahko pravi raj tudi za tiste, ki si želijo sprostitve v miru in tišini.

Najbolj spektakularna lastnost vile, ki je po izgledu nikakor ne bi mogli označiti za bahavo ali izstopajočo, je njena lokacija.

Ozek prostorček na mogočni skali, dvignjeni nad morje in odprt proti vedno modrem nebu namreč ponuja dih jemajoče, spreminjajoče se razglede, dopolnjevanje med trdo skalo, bujno mehkobo okoliškega zelenja in penami valov pa ustvarja občutek pravega zasebnega raja.

vila Amanzi - 2

(Foto: freshome.com)

Kot številne vile v toplem podnebju je tudi ta razgibano zasnovana lepotica postavljena tako, da je prehod med osupljivo slikovito zunanjostjo in pomirjujočo, udobno notranjostjo, skoraj neviden.

vila Amanzi - 4

(Foto: freshome.com)

Plasti in terase, zamaknjene druga nad drugo, tako tvorijo množico teras, vrtov in polodprtih bivalnih prostorov, medtem ko je so servisni prostori in prostori, ki zahtevajo več intimnosti, spretno skriti v ozadju hiše.

vila Amanzi - 7

(Foto: freshome.com)

vila Amanzi - 9

(Foto: freshome.com)

vila Amanzi - 3

(Foto: freshome.com)

vila Amanzi - 8

(Foto: freshome.com)

vila Amanzi - 5

(Foto: freshome.com)

vila Amanzi - 10

(Foto: freshome.com)

vila Amanzi - 9

(Foto: freshome.com)

vila Amanzi - 13

(Foto: freshome.com)

vila Amanzi - 12

(Foto: freshome.com)

vir: www.dominvrt.si

Luksuzne vile v Sloveniji na prodaj - tukaj !

Wednesday 19 January 2011

Zlata vila Colani - NEPREMIČNINE

Luksuzne nepremičnine v Sloveniji - kliknite tukaj

Nemški televizijski voditelj Karl-Heinz Richard Furst von Sayn-Wittgenstein je lani na španski Majorki zaključil s prenovo ene gotovo najbolj luksuznih vil, kar ste jih kdaj koli videli. Odeta v zlato in Swarovski kristale je sedaj naprodaj za 20 milijonov evrov.

Vila Colani je tako čudovita, da bi bila prava škoda, če ne bi o njej pisali. Njenih šest spalnic in šest kopalnic, bazen, nekaj jacuzzijev in fitnes sob ponuja prvovrsten oddih ter rekreacijo obenem. Vsa ostala oprema, od katere je veliko kosov v samem zlatu, pa daje videz, kot bi dopustovali v pravi kraljevski palači.

Zlata vila Colani - 6

(Foto: luxist.com)

Njena oblika je precej nenavadna, kar ni nič čudnega, saj je bil njen navdih nihče drug, kot oblikovalska legenda Luigi Colani, ki se ga drži tudi naziv Nori profesor.

"Samo najboljše je dovolj dobro!" Luigi Colani.

Nemški industrijski oblikovalec, ki ima pri svojih 82-letih status pravega zvezdnika, že desetletja navdušuje z nekonvencionalnimi stvaritvami, pri katerih prevladujejo krožne in aerodinamične oblike. Njegov moto je: "Seksi, organsko in drago", in če pogledamo pobližje Vilo Colani, ugotovimo, da odraža ravno te tri magične besede!

Celotno posestvo na vrhu hriba, s prečudovitimi pogledi na vse strani neba, je prepredeno s Colanijevimi krožnimi oblikami, ki jih med seboj povezujejo terase in bogato dopolnjuje fasada v tonu intenzivne oranžne barve. Mešanica kipov in stebrov iz modrega marmorja, bela stopniščna ograja, zlate krogle, kamniti levi, železna vrata, ki jih krasijo kristali Swarovski in zlat mozaik v kopalnici, kar kričijo po pozornosti in nas vabijo v Colanijev domišljijski svet.

In kaj bi bolje pričalo o svetu, ki ga poznamo le iz pravljic, kot fotografije? Uživajte!

Zlata vila Colani - 26

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 25

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 24

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 1

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 2

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 3

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 19

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 9

Vila Colani je bila dokončana leta 2009, 24-karatno zlato pa se nahaja na več kot 100 kvadratnih metrih njene površine. (Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 10

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 11

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 12

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 13

(Foto: luxist.com)

vir: www.dominvrt.si

Luksuzne nepremičnine v Sloveniji - kliknite tukaj