AC ESTATES Ltd.

Thursday 9 September 2010

Naprodaj največja in najdražja hollywoodska vila

LUKSUZNE NEPREMIČNINE V SLOVENIJI

Ogromna vila, ene najbolj znanih hollywoodskih družin, družine Spelling, je naprodaj. Nepremičninski agenti trdijo, da gre za trenutno najdražjo hišo na svetovnem trgu.

Vila, ki jo je zgradil pokojni hollywoodski producent Aaron Spelling, je naprodaj kar za 150 milijonov dolarjev, kar je na trenutno hladnem nepremičninskem trgu svetovni rekord. Govorice o prodaji vile in astronomski ceni so se začele že lansko leto, po smrti legendarnega producenta. Ta se je podpisal pod številne legendarne televizijske serije, kot so bile Beverly Hills 90210, Melrose Place, Sedma nebesa, Čarovnice, Dinastija, Čarlijevi angelčki in še prek dvesto drugih, ki so zaznamovale in oblikovale televizijo, kot jo poznamo danes.

Skoraj 25.000 kvadratnih metrov veliko posestvo je bilo pred tem v lasti glasbenika Binga Crosbya. Hiša, ki jo je v 80. letih prejšnjega stoletja v celoti postavil Spelling, pa velja za največjo enodružinsko hišo v Hollywoodu, torej ni presenetljivo, da je trenutno tudi najdražja. Strokovnjaki so ocenili, da je bila v času, ko je bila zgrajena, vredna 47 milijonov dolarjev, kar pomeni, da je kljub padcu cen nepremičnin njena vrednost v manj kot 30 letih zrasla za več kot 100 milijonov dolarjev.

RAZKOŠNE NEPREMIČNINE V SLOVENIJI

Vir: www.24ur.si, Ž.K.

No comments: