AC ESTATES Ltd.

Tuesday 15 June 2010

Grajski kavarnar še v dvorec - Ljubljana

Filipov dvorec. Z izbiro kavarnarja so se na občini odrekli 144 tisoč evrom.

Poslovni prostor v Filipovem dvorcu je dobil novega najemnika – po zadnjem javnem razpisu so na Mestni občini Ljubljana (MOL) izbrali podjetje Bid, ki je bolj znano kot lastnik skupine Kaval Group.

Pogodbo za petletni najem bodo podpisali v treh tednih, najemnik pa bo imel nato šest mesecev časa za ureditev lokala. Bid je za najem 207 kvadratnih metrov velikega poslovnega prostora ponudil najemnino, enako izhodiščni v višini 5.587 evrov. Na MOL so ga izbrali, čeprav je ponudil skoraj 2.500 evrov manj najemnine kot Pekarna Blatnik, ki je ponudila največ – osem tisoč evrov na mesec. Nižjo najemnino od Bidove je ponudilo le avstrijsko podjetje; preostali izmed osmih ponudnikov s popolnimi ponudbami so ponudili več. Prijavili so se namreč še Stillmark, ki zastopa blagovni znamki L'Occitane in Le Palais Des Thés, O.T.B. z Založbo Sanje, Losan, Romeo plus in GDA.

Najemajo tudi na gradu

Bid so na MOL izbrali na ponovljenem javnem razpisu, potem ko so po predzadnjem sklenili, da zahtevam komisije programsko ne ustreza nihče izmed ponudnikov. Komisija odločitev sprejme enakovredno na podlagi ponujene najemnine in vsebine. Bid se po besedah solastnice Dade Jerovšek na prvi razpis ni prijavil.

Jerovškova je sicer povedala še, da bodo v Filipovem dvorcu uredili slaščičarno in kavarno, kjer bodo ponujali slaščice izpod rok slaščičarskega mojstra ter drobne prigrizke, poudarek pa bo na zdravih sestavinah. Meni, da so odločitvi komisije botrovale tudi reference podjetja. Skupina Kaval Group od MOL sicer najema Grajsko kavarno, prejšnji teden pa so na gradu odprli tudi lokal Goodlife v Skalni dvorani.

Vir: Žurnal24.si, Manca Borko

No comments: