AC ESTATES Ltd.

Monday 5 July 2010

Ponudba mora sediti povpraševanju: v Indiji je priljubljeno razkošje!

V zadnjih sedmih mesecih se je gospodarstvo v Indiji zelo ojačalo, zato nepremičninski posredniki poročajo, da premožni poslovneži ponovno kažejo veliko zanimanja za nakup razkošnih nepremičnin, vrednih več kot milijon dolarjev. Za ta denar dobijo velika razkošna stanovanja, velika med 500 in 1000 m2, s številnimi sobami, zasebnim bazenom, telovadnico in progo za tek.

Zdajšnje zanimanje za razkošne nepremičnine je pravi preobrat v primerjavi z letom 2009, ko je bil ta sektor skoraj popolnoma zapuščen. Gradbeni razvijalci so morali v nekaterih primerih cene razkošnih nepremičnin znižati tudi za 30 do 40 %, da so jih sploh lahko prodali, zato so v veliki meri gradnjo razkošnih objektov opustili. Odkar pa se je povpraševanje po razkošnih nepremičninah povečalo, gradbeni razvijalci pripravljajo ponudbo. Trenutno se gradi vsaj ducat razkošnih kompleksov, največ v mestih Mumbaj, New Delhi in Bangalore, gradbeni razvijalci pa med seboj tekmujejo kdo bo ponudil večje razkošje, uporabil kakovostnejše materiale in ponudil višjo tehnološko opremljenost. Strehe zgradb gradbeni razvijalci pogosto spreminjajo v zuanje prostore za druženje, z drevesi in sprehajališči, oglašujejo pa jih kot »idealne za trimčkanje«. Po novem so gradbeni razvijalci v teh razkošnih kompleksih pričeli ponujati tudi popolnoma oskrbovana stanovanja, tako da se na željo lastnikov hišna popravila praktično opravljajo 24 ur na dan.

V Mumbaju je zaradi omejenosti prostora trenutno najbolj priljubljena gradnja razkošnih stanovanj v nebotičnikih, v New Delhiju pa je gradnja nebotičnikov zakonsko omejena, zato se razkošni kompleksi gradijo predvsem v predmestju Gurgaon.

Številni strokovnjaki so že izrazili skrb zaradi skokovitega zvišanja cen- cene razkošnih nepremičnin so namreč že skoraj dosegle raven pred gospodarsko krizo.

RAZKOŠNE NEPREMIČNINE V SLOVENIJI ... www.acestates.eu

Vir: www.homesgofast.com

No comments: