AC ESTATES Ltd.

Saturday 8 January 2011

Bazen v spalnici - Razkošje v hiši

Razkošne vile v Sloveniji najdete na www.acestates.si

Klimatski pogoji pogosto ne dovoljujejo celoletne uporabe zunanjih bazenov. A največji ljubitelji in ljubiteljice namakanja se ne dajo motiti in ne iščejo rešitve v pokritih bazenih športnih centrov ali v vodnih parkih. Bazen si pač omislijo kar - doma. Seveda pa morajo njihovo željo in strast do vode podpirati tudi nekoliko večje številke na bančnih računih.

Bazen kar v spalnici

(Foto: www.decodir.com)

A strast je pač strast. Poleg tega imajo notranji bazeni številne prednosti - so zasebni, uporabni skozi vse leto, opremljeni so z napravami za stalno ogrevanje vode in zraka ter napravami za zmanjševanje vlažnosti zraka v bazenskem prostoru.

Notranji bazeni so običajno zidani ali betonirani, manj pogosto poliesterski ali montažni. Klasična oblika bazena (tako notranjega kot tudi zunanjega) je sicer kvadratna ali pravokotna, bolj trendovske pa so tudi okroglo elipsaste ali ledvičaste oblike, lahko pa so tudi povsem nepravilnih, razgibanih oblik.

Notranji bazen

Notranji bazen v zadnjih letih vsekakor še dodatno pridobiva na razsežnosti novega elementa udobja. (Foto: www.decodir.com)

Eden takšnih, modernejših in razgibanejših je prav gotovo mini sobni bazen oziroma spa oblikovalcev Ludovice in Roberta Palombe, ki sta predstavila nov koncept domačega notranjega bazena.

Notranji bazen

Asimetrični vogali dajejo bazenu poseben videz. (Foto: www.decodir.com)

Njun izdelek se umesti v tla in daje doživetje čisto pravega bazena. Pod stopnicami, ki vodijo v globlji del bazena, je nameščen tudi sistem za ustvarjanje mehurčkov in lahnega valovanja.

Drugi spet, se odločajo za večje domače notranje bazene, kar je poleg denarnih zmožnosti odvisno tudi od prostora, ki ga ima nekdo na voljo.

Kljub temu, da so v "mainstream" Ameriki in Veliki Britaniji notranji bazeni že vrsto let pravi hit, pa za mnoge bazen v sobi predstavlja sanjski koncept domovanja in neredko ena od fantazij skozi življenje.

A vendarle - fantazija je neobhoden in nujen del človeškega življenja.

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji

No comments: