AC ESTATES Ltd.

Saturday 8 January 2011

Najdražji dom na svetu - rezkošne nepremičnine

Razkošne nepremičnine v Sloveniji najdete tukaj !

Neobvladljiva razsipnost ali človeška potreba po tekmovalnosti? Odgovora vam ne moremo ponuditi, a če v vas tli vsaj iskrica materializma, ali pa zgolj radovednost, si ga boste ogledali.

Pogled na Antillo od zunaj

Antilla je stolpnica na levi, nahaja pa se v finančni četrti Mumbaja. (Foto: www.urbz.net)

Najdražja in najvišja hiša na svetu se ne nahaja ne v Ameriki ne v Rusiji in ne v Veliki Britaniji, pač pa v Mumbaju v Indiji.

Gre za prvo hišo na svetu, ki je vredna več kot milijardo ameriških dolarjev, njen lastnik pa je 53-letni indijski poslovnež Mukesh Ambani. Antilla - kot je indijski bogataš poimenoval svoje neverjetno prestižno domovanje, je narejena iz stekla in ima kar 27 nadstropij, ki so med sabo povezana z dvigali. Pravzaprav gre za stolpnico, ki naj bi v prvotni verziji imela celih 60 nadstropij, a je moral lastnik zaradi izredno visokih stropov "znižati standarde".

Salon v Antilli

Eden od številnih salonov... (Foto: www.urbz.net)

Miljarder Mukesh Ambani je četrti najbogatejši Zemljan, svoje bajno bogastvo pa si je pridelal z zasebnim podjetjem, ki se ukvarja z nafto, nepremičninami in biotehnologijo. V 124 metrov visoki stavbi, ki se nahaja v finančni četrti Mumbaja, z njim živijo še žena in trije otroci, njegova mama ter kar 600 članov osebja.

Nita Ambasi v spalnici Antille

Nita Ambani v eni od svojih spalnic. Gospa je v Indiji drugače znana kot dobrotnica. (Foto: www.urbz.net)

V Antilli, ki je ime dobila po bajeslovnem otoku, se poleg številnih soban in s steklenimi stenami opremljenih apartmajev za goste, nahaja tudi gledališče, nekaj kinematografov, telovadnic, zdravilišč in vrtičkov. Garažna hiša, v kateri je prostora za več kot 160 avtomobilov - samo Ambani jih ima nekaj čez 150, je visoka šest nadstropij, na ploščadi na vrhu stolpnice pa lahko pristaja tudi helikopter.

Ena od kopalnic v Antilli

Pogled v eno od kopalnic ... (Foto: www.urbz.net)

Vrt pred Antillo naj bi bil še bolj veličasten kot pred francosko palačo Château de Versailles, francoski navdih pa je tudi v sami stavbi, kjer je tudi nekaj plesnih dvoran - želja njegove soproge Nite, ki je v mladosti želela postati plesalka klasičnih indijskih plesov - ki se vse ponašajo z visokimi stropi in kristalnimi lestenci.

Plesna soba v Antilli

Plesna sobana v Antilli (Foto: www.urbz.net)

Številni so popolnoma zgroženi nad razsipnostjo Indijca in njegovimi potezami ob dejstvu, da je prepad med revnimi in bogatimi v Indiji že zunaj vsakega zdravega razuma. Slišati je tudi številne pripombe, da si je Ambani zgradil stolpnico za svoj ego.

A kot kaže, se gospod Ambani požvižga na zgražanje javnosti in je zadovoljen, ker ima večjo palačo, kot jo je imel sam francoski vladar Ludvik XIV. Nekateri pravijo, da se je končna cena Antile približala celo dvema milijardama dolarjev, vendar pa so to zaenkrat še ugibanja.

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji

No comments: