AC ESTATES Ltd.

Saturday 8 January 2011

Domovi, ki so predragi celo za bogataše - Luksuzne nepremičnine

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji prodaja AC ESTATES !

Leto 2010 je večino običajnih smrtnikov zaznamovala recesija. Ta je kot kaže „prizadela" tudi najpremožnejše, saj se številni izmed njih odpovedujejo svojim popolnoma novim, neverjetno razkošnim vilam, ki jih zdaj prodajajo po še bolj nespametnim cenah. Oglejte si jih nekaj.

najdražje vile v ZDA - 4

Tako naj bi bila videti Sieglova rezidenca po zaključku gradnje ... (Foto: businessweek.com)

Niso je kar tako poimenovali Versailles, floridska vila bogataša Davida Siegela se namreč prav tako kot dom Sončnega kralja ponaša z nepredstavljivim in neprimerljivim razkošjem. Številni bazeni, obsežen park in dvorana z desetmetrsko stekleno kupolo, da ne omenjamo skoraj 600 kvadratnih metrov velike spalnice z vrtljivo posteljo …

David Siegel - hiša na Floridi

... a žal jo bo moral pustiti v takšnem stanju (Foto: businessinsider.com)

Poznavalci pravijo, da bo rezidenca pravšnja za nekoga, ki ima več otrok in izbran gurmanski okus - razporeditev prostorov namreč predvideva tudi bivalne prostore za osebnega kuharja, ki bi živel z družino.

Cena za opisano razkošje: okroglih 100 milijonov ameriških dolarjev

Vilo v Palm Beachu na Floridi opisujejo kot poklon veličastnemu slogu dvorcev iz časa francoskega sončnega kralja. Kot pravi njen idejni oče Dan Swanson, predsednik podjetja Addison Development, ki se ukvarja z razvojem nepremičnin, je ta rezidenca, zgrajena spomladi letos, kot ustvarjena za zabave v velikanskem slogu.

Dvorec Dana Swansona

Vila Dana Swansona v Palm Beachu (Foto: businessinsider.com)

Z osmimi spalnicami z en suit kopalnicami (mednje ne štejemo tistih v posebni hiši za goste), garažo za 50 avtomobilov, „mokrim" barom (v bazenu), pristaniščem, lastno plažo in jedilnico ob jezeru gostom in lastnikom verjetno res nikoli ne bo dolgčas.

Cena: 84 milijonov dolarjev

C. Frederick Wehba Sr., ustanovitelj podjetja Bentley Forbes Groupe, ki se ukvarja s prodajo nepremičnin, je to razkošno vilo na Sunset Boulevardu zgradil zase in svojo ženo. Dvorec, obložen s snežnobelim portugalskim marmorjem in obkrožen z vrtovi v francoskem slogu sta oba imela za sanjsko hišo. Kljub temu jo danes prodajata.

Dom na Sunset Boulevardu

Dvorec na Sunset Boulevardu (Foto: businessinsider.com)

Hiša, ki jo krasijo kljuke iz 24-karatnega zlata in 3 metre visok lestenec menda ni bila zamišljena kot bahava in pretirano razkošna; v njej naj bi lastnika gostila prijatelje in organizirala dobrodelne prireditve. No, ob prihodu recesije sta se jima življenje in zabavanje v tako razkošni rezidenci vseeno zazdela malce neokusna.

Cena: 68,5 milijonov dolarjev

Čudovito, prostorno palačo s kar 2.800 kvadratnimi metri bivalne površine in velikim posestvom s teniškim igriščem, bazenom, košarkarskim igriščem in vrtom si je v New Jerseyju zase in za svojo družino omislil Richard Kurtz, izvršni direktor nepremičninskega podjetja Kamson Corp. In se nato odločil, da se bodo raje preselili na Florido.

Richard Kurtz in njegova rezidenca v New Jerseyju

Vila Richarda Kurtza (Foto: businessinsider.com)

Velikanska rezidenca je s svojimi 12 spalnicami, 15 (plus štirimi manjšimi) kopalnicami in zasebno kino dvorana ter notranjo košarkarsko dvorano tretja največja vila v mestecu Alpine, kjer med drugim živita tudi Chris Rock in Britney Spears.

Cena: 68 milijonov dolarjev

Če bo za toliko tudi prodana, bo ta rezidenca postala najdražja nepremičnina v New Jerseyu.

Rezidenca Sandcastle oziroma po naše Peščeni grad je bila zgrajena za družino podjetnika Joeja Farrella. Trinadstropna vila na 3.000 kvadratnih metrih ponuja 12 spalnic in prav toliko kopalnic, poleg tega pa so na posestvu še bazen, teniško igrišče, rampa za rolkanje, plezalna stena, igrišči za skvoš in balinanje, bar, diskoteka in spa.

Sandcastle ali Peščeni grad

Sandcastle ali Peščeni grad (Foto: businessinsider.com)

Vse to Farrella očitno ni zadovoljilo, saj se v hišo nikoli ni vselil; sprva jo je oddajal, za 14-dnevno bivanje je računal pol milijona dolarjev, sedaj jo prodaja.

Cena: 49,5 milijona dolarjev

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji

No comments: