AC ESTATES Ltd.

Friday 8 June 2012

Na avstrijski zemlji - NEPREMIČNINE

20 evrov za m2. 
Pliberk: razgrabili prvih 28 komunalno urejenih parcel, do konca leta jih bo na voljo še 30.

"Računamo, da bomo do konca leta dali v prodajo še 30 komunalno urejenih parcel za gradnjo enostanovanjskih hiš," je za Žurnal24 povedal župan avstrijskega Pliberka Stefan Visotschnig.

Tretjina v slovenske roke

Že lani smo poročali o veliki prodajni akciji gradbenih zemljišč čez mejo v avstrijskem Pliberku, ki so jo zagrabile tudi slovenske družine. Takrat so prodajali 28 parcel, kvadratni meter komunalno opremljene zemlje v pliberški občini so prodajali po dobrih 16 evrov. "Tretjino teh zemljišč so kupili Slovenci," je pojasnil Visotschnig in dodal, da že zbirajo prijave za nove interesente, ki želijo graditi v Pliberku.

Še 2.500 od občine

Med slovenskimi kupci naj bi bile predvsem mlade družine, ki so čez mejo videle priložnost za rešitev stanovanjskega problema. Na pliberški občini iz Slovenije znova pričakujejo veliko povpraševanje. Cene za kvadratni meter naj bi bile tokrat nekoliko višje, vendar nam je župan zatrdil, da ne bodo presegale 20 evrov za kvadratni meter.

Občina ponuja še 2.500 evrov nepovratnih sredstev za izgradnjo hiše, za katera lahko zaprosijo tudi Slovenci.

Pri nas slabo kaže
Slovenj Gradec. Še pred nadomestnimi volitvami v občini je zdajšnji župan Andrej Čas obljubljal, da bi lahko Slovenj Gradec postal slovenski Pliberk. "Za zdaj nič ne kaže na to, da bi lahko ponudili tako poceni zemljišča. Občina nima takšne zemlje, ki bi jo lahko trgu ponudili po nizkih cenah," je za Žurnal24 pojasnil Čas in dodal, da ideje ne bo opustil, pri kolegu v Pliberku pa se bo pozanimal, kako jim uspeva ponuditi tako poceni zemljišča.

Vir: Zurnal24.si, Katarina Pernat

UGODNA PARCELA NA PTUJU

No comments: