AC ESTATES Ltd.

Tuesday 27 April 2010

Gradnja nove garažne hiše v Rogaški Slatini napreduje

V Rogaški Slatini so se lotili izgradnje prve parkirne hiše v tem mestu. Stala bo na mestu sedaj že nekdanjega peščenega parkirišča ob Terapiji. Pomanjkanje parkirnih mest je že nekaj časa klicalo k izgradnji novih. Nova garažna hiša bo poimenovana po bližnjem griču, sicer v zimskem času znanem kot smučišče, Janina. Segala bo 4 etaže pod zemljo, število parkirnih mest bo 179.

Gradnja je že samo po sebi zahtevno in obsežno delo, saj so morali skopati veliko gradbeno jamo. Največji projekt v Rogaški Slatini v zadnjih 30 letih sicer poteka po zastavljenih in terminskih planih, izgradnja bi naj bila končana konec avgusta oziroma v začetku septembra letos.

Podpisnika pogodbe sta župan Občine Rogaška Slatina Branko Kidrič in direktor družbe Nivo, ki je glavni izvajalec gradbenih del, g. Danilo Senič. Pri izgradnji objekta bodo upoštevani vsi predpisi in standardi, tako bo parkirišče prilagojeno tudi ljudem s posebnimi potrebami, katerim bo namenjenih 16 parkirnih prostorov.

Gradnja  garažne hiše je v polnem teku

Gradnja garažne hiše je v polnem teku

V Rogaški Slatini pomeni začetek gradnje garažne hiše "tretji korak" pri urejanju prvenstvenih projektov prometne in turistične infrastrukture v mestu.

Obiskovalci Terapije in ostali, ki želijo parkirati v bližini, bodo morali še malce potrpeti in jeklene konjičke v času gradnje parkirati drugje, se drugače znajti.

Nova garažna hiša v Rogaški Slatini pa ni edini projekt, ki so si ga zastavili, saj se v bližnji prihodnosti napoveduje izgradnja še dveh parkirnih hiš, prav tako pod zemljo. Vse tri parkirne hiše naj bi bile med seboj povezane, nad njimi pa naj bi potekal nov slatinski mestni park.

VIR: www.kozjansko.info


No comments: