AC ESTATES Ltd.

Saturday 8 January 2011

Dragulj nad Dunajem - Luksuzna vila

Razkošne nepremičnine v Sloveniji

Arhitekt DI Johann Lettner je pri snovanju te vile, sestavljene iz dveh zgradb in velikanskega bazena, spretno izkoristil vse prednosti edinstvene lokacije.

Obdana z gozdom in zeleno mejo dvonadstropna "hiša-v-dveh-hišah" ne deluje prav nič pompozno. Kar niti ni njen namen, pravo razkošje je namreč bolj kot sosedom in mimoidočim namenjeno njenim prebivalcem.

Dragulj nad Dunajem

Skrita globoko v zelenju vila svoje čare razkrije le povabljenim obiskovalcem (in pticam). (Foto: www.trendir.com)

Skrivnost je v sončni kleti. Lettner je namreč podzemni del rezidence s pomočjo različnih nivojev in uporabe velikih steklenih površin zasnoval kot sončen, v celoti bivalen prostor, namenjen sprostitvi in zabavi. Ko z naravno svetlobo obliti kleti in dvema nadstropjima dodamo še strešno teraso, namenjenu bivanju na prostem, pravzaprav dobimo kar štiri nivoje, namenjene sproščenemu, neutesnjenemu uživanju življenja.

Čeprav bi na prvi pogled lahko dejali, da je njen glavni atribut obsežen plavalni bazen, za katerega se zdi, kot da obliva hišo, je največje bogastvo te vile lokacija - na eni strani odprta proti zelenju in sinjemodremu nebu, na drugi pa dvignjena nad mesto in skrita pred vsiljivimi pogledi.

Izjemne naravne danosti so arhitektu dale priložnost, da ustvari rezidenco, ki se brez sramu odpira v naravo. Streha obeh delov vil je zasnovana kot pohodna terasa, tlakovana s prijetnim lesom in oblita s soncem, iz nje pa se ponuja pogled na pomirjujočo vodno gladino in bujno zelenje.

Pa ne le s strešne terase, pravzaprav se razkošen razgled na okoliško naravo in mesto v daljavi ponuja prav iz prav vsakega kotička hiše.

Z lesom tlakovane terase na vseh nivojih ter steklene površine, skozi katere se prostori, namenjeni zabavi, počitku, razvajanju in sprejemanju gostov neopazno prelivajo iz notranjosti v zunanjost, dajejo vtis, da hiša nima sten in da različni nivoji teras kot po čudežu lebdijo v zraku. Občutje zračnosti in lebdenja še povečujejo lebdeče stopnice, ki povezujejo nadstropja, bližino zvezdnatega neba pa tudi v zaprtih prostorih pričara strop, posut s stotinami drobnih lučk.

vila s čudovitim bazenom - 2

(Foto: www.trendir.com)

vila s čudovitim bazenom - 4

(Foto: www.trendir.com)

vila s čudovitim bazenom - 3

(Foto: www.trendir.com)

vila s čudovitim bazenom - 6

(Foto: www.trendir.com)

vila s čudovitim bazenom - 5

(Foto: www.trendir.com)

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji

No comments: