AC ESTATES Ltd.

Saturday 8 January 2011

Španska razkošna zen hiša - nepremičnine

Prestižne nepremičnine v Sloveniji na prodaj !

Sveža, pomirjajoča, pravzaprav precej skromna v primerjavi z nekaterimi drugimi sodobnimi gradnjami. Kvadratna hiša se nahaja na španski Menorci, želja lastnikov pa je bila, da bi v njej prevladovalo zen vzdušje.

Španska zen hiša

(Foto: www.contemporist.com)

Kvadratna hiša meri 180 kvadratnih metrov, razvila pa sta jo španska arhitekta Christian Sintes in David Dominguez iz biroja Modo Architecture & Design.

Nahaja se v bližini morja, v bližini pristanišča Mahon, v zelo mirni soseski, kjer se nahaja še nekaj podobnih kvadratnih gradenj. Namen arhitektov je bil, da bi bila hiša "introvertirana" v odnosu do sosedov, in odprta v smislu razgleda.

Španska zen hiša

(Foto: www.contemporist.com)

Koncept dvonadstropnice, v kateri sta zgoraj spalnica in dnevna soba ter kuhinja s pogledom na morje v spodnjem delu hiše, so arhitekti gradili okrog ideje o sproščujočem druženje prebivalcev hiše s pogledom na Sredozemsko morje.

Španska zen hiša

(Foto: www.contemporist.com)

Bela fasada, ki daje vtis svežine v vročem mediteranskem podnebju, je bila uporabljena kot osnovni material in barva. S prečudovito leseno teraso in bazenom pa avtorji hiše jasno kažejo na to, da so bolj kot notranji želeli poudariti zunanji del domovanja - večji del zemljišča so arhitekti namreč raje prepustili zunanjem lounge prostoru.

Španska zen hiša

(Foto: www.contemporist.com)

Velika okna, steklena-drsna vrata ter dizajnerska zunanja in notranja garnitura v minimalističnem stilu. Medtem ko tekoče, gladke linije ustvarjajo neverjetno sproščujoče vzdušje - pravo zen atmosfero, ki se dviguje nad logiko ter višjo potrditev odkriva tam, kjer ni nobenih nasprotij.

Povsem nezapleteno, če ne bi živeli v nemilosti materialističnega sveta. A vseeno - vredno ogleda.

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji

No comments: