AC ESTATES Ltd.

Wednesday 19 January 2011

Zlata vila Colani - NEPREMIČNINE

Luksuzne nepremičnine v Sloveniji - kliknite tukaj

Nemški televizijski voditelj Karl-Heinz Richard Furst von Sayn-Wittgenstein je lani na španski Majorki zaključil s prenovo ene gotovo najbolj luksuznih vil, kar ste jih kdaj koli videli. Odeta v zlato in Swarovski kristale je sedaj naprodaj za 20 milijonov evrov.

Vila Colani je tako čudovita, da bi bila prava škoda, če ne bi o njej pisali. Njenih šest spalnic in šest kopalnic, bazen, nekaj jacuzzijev in fitnes sob ponuja prvovrsten oddih ter rekreacijo obenem. Vsa ostala oprema, od katere je veliko kosov v samem zlatu, pa daje videz, kot bi dopustovali v pravi kraljevski palači.

Zlata vila Colani - 6

(Foto: luxist.com)

Njena oblika je precej nenavadna, kar ni nič čudnega, saj je bil njen navdih nihče drug, kot oblikovalska legenda Luigi Colani, ki se ga drži tudi naziv Nori profesor.

"Samo najboljše je dovolj dobro!" Luigi Colani.

Nemški industrijski oblikovalec, ki ima pri svojih 82-letih status pravega zvezdnika, že desetletja navdušuje z nekonvencionalnimi stvaritvami, pri katerih prevladujejo krožne in aerodinamične oblike. Njegov moto je: "Seksi, organsko in drago", in če pogledamo pobližje Vilo Colani, ugotovimo, da odraža ravno te tri magične besede!

Celotno posestvo na vrhu hriba, s prečudovitimi pogledi na vse strani neba, je prepredeno s Colanijevimi krožnimi oblikami, ki jih med seboj povezujejo terase in bogato dopolnjuje fasada v tonu intenzivne oranžne barve. Mešanica kipov in stebrov iz modrega marmorja, bela stopniščna ograja, zlate krogle, kamniti levi, železna vrata, ki jih krasijo kristali Swarovski in zlat mozaik v kopalnici, kar kričijo po pozornosti in nas vabijo v Colanijev domišljijski svet.

In kaj bi bolje pričalo o svetu, ki ga poznamo le iz pravljic, kot fotografije? Uživajte!

Zlata vila Colani - 26

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 25

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 24

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 1

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 2

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 3

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 19

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 9

Vila Colani je bila dokončana leta 2009, 24-karatno zlato pa se nahaja na več kot 100 kvadratnih metrih njene površine. (Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 10

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 11

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 12

(Foto: luxist.com)

Zlata vila Colani - 13

(Foto: luxist.com)

vir: www.dominvrt.si

Luksuzne nepremičnine v Sloveniji - kliknite tukaj

No comments: