AC ESTATES Ltd.

Saturday 8 January 2011

Najmodernejša hiša na Mallorci!

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji

Hiša oziroma vila z imenom “Casa Son Vida” je rezultat dela arhitektov iz Švice, ki delujejo pod okriljem švicarsko – ameriškega studia za sodobno arhitekturo tec Architecture. Za nekatere - brez primere!


Casa Son Vida

(Foto: www.archdaily.com)

Mallorca je španski otok, ki je že desetletja znan kot eno izmed najbolj obiskanih in priljubljenih evropskih, pa tudi svetovnih letovišč. Že kar nekaj časa pa posebno pozornost vzbujajo tudi gradnje, ki tam vznikajo. Nekateri ob tem pravijo, da je takšna poraba denarja v času recesije neoukusna, drugi spet, da morata umetnost in arhitektura svoj razcvet živeti dalje.

Casa Son Vida

(Foto: www.archdaily.com)

Luksuzna in ultra moderna vila, ki jo je nepremičninsko podjetje Cosmopolitan Estate predstavilo lani, se nahaja v soseski z imenom Son Vida, približno 15 minut vožnje iz osrednjega mesta Palme. „Casa Son Vida“ meri skoraj 800 kvadratnih metrov (skupaj z zunanjo površino, bazenom in stopniščem), arhitekturno pa gre za precej nenavadno gradnjo, saj je ta razvlečena, zaobljenja, razpotegnjena in zapletena hkrati.

Estetika ali retro kič?

(Foto: www.archdaily.com)

Ob vsem tem pa tako zelo elegantna, ali kot je bilo zaslediti v opisu predstavnikov strokovne oblikovalske javnosti: gre za „model poezije v gibanju“.

Kuhinja v Casi son Vida

(Foto: www.archdaily.com)

Hiša morda celo nekoliko spominja na sredozemsko hišo, a iz zgodnejšega obdobja. Njena „gigantska“ oblika v mnogih pogledih označuje prihod generacije nove arhitekture ter novih standardov na otok - futurizma s krogi in kvadrati in mešanico tradicionalnega in preteklega. Vsekakor nekaj, kar pritegne poglede številnih počitnikarjev in tudi takšnih, ki spremljajo najnovejše arhitekturne stvaritve po svetu.

Casa Son Vida

(Foto: www.archdaily.com)

Notranja oprema je starinska in moderna, a ravno tako predvsem zelo luksuzna v vseh pogledih. Tudi v notranjosti se prepletata futurizem in tradicionalno, ter neskonče bele stene vseh oblik, v kombinaciji z močnimi barvami pohištvenih elementov, kot so rdeča, rumena in zlata.

Casa Son Vida

(Foto: www.archdaily.com)

Razgibana in na pogled spektakularna hiša, ki tudi po notranji opremi sodeč deluje drzno, „odštekano“ in zanosno, je res prava predstavnica sloga "la vida loca" ali norega življenja!

Nekateri so mnenja, da je to ena najbolj fantastičnih gradenj v zadnjem letu ter da gre zaradi „kul“ retro kiča domnevati, da bo v njej domoval kakšen "kičasti" zvezdnik iz 80-tih let, denimo Elton John. Drugi spet menijo, da takšna hiša ni vredna večje pozornosti, saj da gre zgolj za bahanje in vzbujanje pozornosti.

Presodite seveda – sami.

vir: www.dominvrt.si

Nadstandardne nepremičnine v Sloveniji

No comments: