AC ESTATES Ltd.

Thursday 27 May 2010

Banke naj plačajo za bodoče krize

Nepremičnine

Ljubljana - Evropska komisija je včeraj v Bruslju predstavila prve predloge za obdavčitev evropskih bank, z namenom izogniti se scenariju zadnjih dveh let, ko so morale evropske vlade pomagati bankam z milijoni evrov injekcij, da bi preprečile poglabljanje finančne krize.

Predlogi, ki jih zagovarja komisija, predvidevajo stekanje sredstev, pridobljenih prek dajatev bank, v mrežo nacionalnih skladov za upravljanje morebitnih stečajev insolventnih bank.


"Ni sprejemljivo, da bi davkoplačevalci še naprej nosili drago breme reševanja bančnega sektorja," je poudaril komisar za notranji trg Michel Barnier. Komisar je ob tem izrecno poudaril, da pri predlaganih skladih ne gre za zbiranje sredstev za reševanje bank, temveč za preventivno ureditev v primeru stečaja bank, ki bi preprečila destabilizacijo finančnega sistema. Pri tem naj bi šlo za premostitvena posojila bankam v težavah oziroma financiranje vrzeli med "dobrimi in slabimi bankami". Predlog komisije sicer temelji na švedskem sistemu, ki je že uvedla bančne dajatve, sledile pa naj bi ji tudi druge evropske vlade.

Poiščite svojo nadstandardno nepremičnino tukaj: www.acestates.si

Vir: www.dnevnik.si

No comments: