AC ESTATES Ltd.

Monday 17 May 2010

Emoniko naj bi začeli graditi letos

Nepremičnine

Predstavniki Emonike so danes Mestni občini Ljubljana in Slovenskim železnicam predstavili idejno zasnovo nove ljubljanske avtobusne in železniške postaje. Navzoči so se strinjali s predlagano zasnovo, ki jo bo Emonika še ta mesec predstavila javnosti.


Idejna zasnova predvideva, da se bo avtobusna postaja prestavila na Vilharjevo cesto, s čimer se bo občutno sprostil promet na Masarykovi cesti in Trgu OF. Avtobusna postaja bo imela več kot 30 postajališč, čakalnico in prodajno mesto ter bo neposredno povezana tudi z novo železniško postajo.

V Emoniki zatrjujejo, da intenzivno delajo pri projektih za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki naj bi ga dobili v jesenskih mesecih. Razlog za optimizem vidijo tudi v dokončani študiji umestitve podpornih stebrov za železniško postajo, ki naj ne bi ovirali morebitne bodoče poglobitve železniških tirov skozi mestno središče. Odprtje Emonike tako napovedujejo za konec leta 2012, poleg avtobusne in železniške postaje pa naj bi kompleks obsegal poslovno-stanovanjsko in hotelsko stolpnico, nakupovalno-zabaviščno središče in garažno hišo z 2500 parkirnimi prostori.

Ob tem lahko spomnimo, da investitor, multinacionalka Trigranit, začetek gradnje Potniškega centra Ljubljana ali Emonike napoveduje že vrsto let. V začetku lanskega leta so napovedali, da bo Emonika stala spomladi 2011, septembra 2008 so obljubili, da bo zgrajena spomladi 2010, še marca 2008 pa so bili prepričani, da bo center gotov do božiča 2009.

Nepremičnine tukaj: www.acestates.si

Vir: Dnevnik, pp

No comments: