AC ESTATES Ltd.

Wednesday 5 May 2010

Prodaja ljubljanskih zemljišč stoji

Ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću letos ni uspelo prodati še nobenega zemljišča za milijon evrov ali več.

Čeprav je v letošnjem proračunu Mestne občine Ljubljana eden najpomembnejših finančnih virov prihodek od prodaje nepremičnin v mestni lasti, županu Zoranu Jankoviću ni uspelo prodati še niti enega zemljišča ali stavbe za več kot milijon evrov. Uspele so le dražbe ali zbiranja ponudb za manjše, nekaj sto tisoč evrov težke nepremičnine.

Rudniška Mala tržnica ostaja mestna

Na zbiranje ponudb za nakup 18.500 kvadratnih metrov veliko nezazidano stavbno zemljišče (imenovano Mala tržnica) na Rudniku (nasproti sedeža Viator & Vektorja ) ni prišla niti ena ponudba. Izklicna cena je bila 7,4 milijona evrov (400 evrov za kvadratni meter), čeprav je decembra propadla dražba po izklicni ceni 6,8 milijona evrov.

To zemljišče je pred leti Janković skušal prodati Ikei , vendar je ni prepričal. Tedaj je bila cena 900 evrov za kvadratni meter, nedavno pa je župan dejal, da posestva ne bo prodal pod 350 evrov za kvadratni meter, saj je to eno najprimernejših preostalih trgovskih površin v mestu.

Ob tem omenimo, da se Janković zanima za nakup sosednje parcele Viator &Vektorja oziroma za menjavo za sedanjo zemljišče remize LPP , čeprav je tudi Mala tržnica namenjena terminalom in skladiščem, torej primerna za novo remizo.

Tudi posestnika ne zanima lastništvo

Noben ponudnik ni izkazal interesa niti za zemljišče ob Verovškovi, ki je v posesti Butan Plina in ki ima predkupno pravico. Zemljišče je veliko 41 tisoč kvadratnih metrov, izklicna cena pa je znašala 6,8 milijona evrov oziroma 165 evrov za kvadratni meter.

Vir: Finance, Nepremičnine, Jaka Elikan

No comments: