AC ESTATES Ltd.

Wednesday 5 May 2010

Slaba likvidnost nepremičninskega trga tepe tudi Jankovića

Letos MOL ni prodal še niti ene večje nepremičnine.

Županu Ljubljane Zoranu Jankoviću prodaja mestnih zemljišč in stavb ne uspeva po načrtih. Včeraj sta propadli prodaji stavbnih zemljišč, ki bi pomembno pokrpali proračunsko luknjo.

Ob zmanjšanih davčnih prihodkih je kot pomemben finančni vir v letošnjem proračunu mestne občine Ljubljana (MOL) določen prihodek od prodaje mestnih nepremičnin. S prodajo zemljišč in stavb naj bi MOL dosegel 58,9 milijona evrov oziroma 17,6 odstotka načrtovanih letošnjih prihodkov.

Rudnik ne zanima trgovcev

Na javno zbiranje ponudb za nakup 18.500 kvadratnih metrov velikega nezazidanega stavbnega zemljišča na Rudniku (pred dvema letoma ga je župan ponujal Ikei ) ni prišla niti ena ponudba. Že decembra je propadla dražba za isto zemljišče, vendar Janković pričakuje, da mu bo zemljišče uspelo prodati nekemu trgovcu v neposrednih pogajanjih. Pri tem cene ne bo spustil pod izklicno ceno, ki znaša 400 evrov za kvadratni meter oziroma skupno 7,4 milijona evrov, zagotavlja. Ni mu uspelo prodati niti 41 tisoč metrov velikega stavbnega zemljišča na Verovškovi, ki ga ima trenutno v posesti Butan Plin . Tam ima namreč polnilnico, medtem ko se je uprava pred nedavnim preselila.

Rekordni iztržek 200 tisočakov

MOL ni uspelo prodati hangarja starega letališča na Letališki (za izklicno ceno 792 tisoč evrov), stavbe na Prešernovem trgu 2 (1,1 milijona evrov oziroma 4.100 evrov za kvadratni meter) in stavbe na Mestnem trgu 15 (2,3 milijona evrov). Še največ je MOL iztržil s prodajo 315 kvadratnih metrov velike hiše na Ciril-Metodovem trgu 15, ki jo je za 200 tisočakov kupil košarkarski trener Jure Zdovc, ki si namerava v njej urediti stanovanje.

Vir: Finance, Nepremičnine, Jaka Elikan

No comments: