AC ESTATES Ltd.

Thursday 24 June 2010

Nebotičnik v Celju ?

Nepremičnine Slovenija

Razkrivamo. Aleksander Jančar je od občine kupil zemljišče na dražbi in bo v kratkem spet gradil.

Izvedeli smo, da naj bi se Aleksander Jančar, eden izmed največjih celjskih nepremičninskih mogotcev, znova pripravljal na gradnjo.

Tokrat nebotičnika, ki naj bi stal tik ob vstopu v središče mesta, na zemljišču, ki je bilo do nedavnega v lasti Mestne občine Celje (MOC).

"Lahko potrdim, da sem zemljo res kupil od občine, in to na dražbi, vendar je projekt še v povojih," je potrdil Jančar.

Nenavadno in drugačno
Kot je dejal, si želi postaviti nekoliko drugačno stavbo, kakršne mesto še nima. Na vprašanje, ali naj bi to res bil nebotičnik, kot se govori, in koliko bo meril v višino, je Jančar dejal, da tega, kako visoka bo stavba, še ne ve.

"Odvisno, kako nam bo uspelo prepričati urbaniste. Objavili bomo natečaj in najbolj priznane arhitekte v Sloveniji pozvali, naj predlagajo rešitve, mi pa bomo izbrali najboljše in se posvetovali tudi s strokovnjaki," je razkril Jančar.

Pošteno plačilo
"Res je, da je občina Jančarju prodala okoli hektar veliko zemljišče za Maximalom. Zanj smo iztržili 275 evrov za kvadratni meter, kar je skoraj 14-krat več, kolikor je to zemljišče cenil sodni izvedenec v postopku prodaje Kina Dom," je dejal župan MOC Bojan Šrot in pristavil, da si je občina pridržala pravico, da bo na tem prostoru vse do začetka gradnje ostalo parkirišče, kot so Celjani vajeni.

"Pričakujem, da bo na tem območju zrasel lep sodoben objekt, ki bo imel tudi podzemno parkirno garažo. To smo postavili kot pogoj, čeprav se bodo zato pri gradnji pojavljale tudi težave," je povedal Šrot, ki gradnji nebotičnika ne nasprotuje, saj da je prostor predragocen, da ga investitor ne bi izkoristil.

Najdi nepremičnine v Sloveniji in na Hrvaškem : www.acestates.si

Vir: Žurnal24.si, Mojca Marot

No comments: