AC ESTATES Ltd.

Tuesday 22 May 2012

Obseg gradbenih del v EU marca večji - NEPREMIČNINE

Najvišjo rast gradbenih del je Eurostat zabeležil v Nemčiji (+30,7 odstotka) in v Franciji (+17,8 odstotka).

Obseg gradbenih del se je v območju evra po sezonsko prilagojenih podatkih marca na mesečni ravni okrepil za 12,4 odstotka, v EU pa za 11,8 odstotka, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat. V Sloveniji se je obseg gradbenih del marca na mesečni ravni povečal za 2,7 odstotka, na letni ravni pa zmanjšal za 10,7 odstotka.

Eurostat je ob tem nekoliko popravil podatke za februar. Takrat se je obseg gradbenih del v območju evra na mesečni ravni zmanjšal za 10,4 odstotka, v EU pa za 5,7 odstotka. Na letni ravni je bil padec 16,3- oziroma 11,6-odstoten.

Med državami, za katere je Eurostat imel podatke, se je obseg gradbenih del marca na mesečni ravni povečal v desetih, zmanjšal pa v štirih državah.

Najvišjo rast so zabeležili v Nemčiji (+30,7 odstotka), Franciji (+17,8 odstotka), Veliki Britaniji (+14,8 odstotka) in Italiji (+9,5 odstotka), najvišji padec pa v Romuniji (-8,8 odstotka), na Portugalskem (-6,8 odstotka) in Španiji (-1,8 odstotka).

Obseg gradbenih del se je povečal v petih državah

Na letni ravni se je obseg gradbenih del v območju skupne evropske valute marca zmanjšal za 3,8 odstotka, v sedemindvajseterici pa za 3,9 odstotka.

Med državami članicami, za katere je Eurostat imel podatke, se je obseg gradbenih del zmanjšal v devetih, povečal pa v petih državah.

Najvišji padec so zabeležili na Portugalskem (-16,4 odstotka), Slovaškem (-11 odstotkov), v Španiji (-10,9 odstotka) in Sloveniji (-10,7 odstotka), najvišjo rast pa na Švedskem (+7,9 odstotka), v Nemčiji (+6,3 odstotka) in na Poljskem (+2,4 odstotka).

Vir: Finance, Gospodarstvo, Matic Cvelbar, STA

LUKSUZNE NEPREMIČNINE v SLOVENIJI

No comments: