AC ESTATES Ltd.

Tuesday 22 May 2012

Nakup Hotela Savinja še v zraku - PRODAJA HOTELA

PRODAMO HOTELE po SLOVENIJI

Šele konec maja bo znano, ali bo imela občina Laško dovolj denarja za nakup hotela Savinja.

Če bo občina Laško prodala zemljišče Na trgu svobode, bo skupaj s Turističnim društvom Laško lahko kupila Hotel Savinja v središču mesta. Pivovarna Laško je namreč zaradi prezadolženosti marca letos objavila javni poziv k odprodaji nekaterih nepremičnin. Poleg Hotela Hum in športne dvorane Tri lilije je naprodaj ponudila Hotel Savinja, za katerega je sprva želela iztržiti milijonov evrov, potem pa je ceno znižala na 591.000 evrov.

"Naši načrti so še v zraku. Vse je odvisno od prodaje zemljišča. Konec maja bomo odprli ponudbe in šele takrat bo znano, kdo je pripravljen kupiti zemljišče in koliko je zanj pripravljen odšteti. Seveda si zelo želimo, da bi se dobro končalo, saj imamo s Hotelom Savinja velike načrte," nam je povedal Dimitrij Gril, vodja občinskega urada za družbene dejavnosti, gospodarstvo in javne finance, ki zelo obžaluje, da v Laškem skoraj ni več dobrih gostiln z dnevno ponudbo malic. Hotel Savinja je namreč sameval tudi takrat, ko ga je imel v najemu zasebnik, Hotel Hum na drugi strani mosta pa je zaprt že več mesecev.

Na Trgu svobode naj bi najboljši ponudnik postavil manjši trgovski objekt, čeprav so nekateri svetniki na seji mestnega sveta podvomili, ali je to pametna odločitev, ker gre za območje mestnega središča, kjer je že dolga leta odprta trgovina Laščanka. Sicer pa si domačini zelo želijo bolj pestre trgovske ponudbe, saj imajo na obrobju občine samo Tuševo trgovino in se zato za večje nakupe vozijo v Celje. Mercator se je pred približno tremi leti odločil, da bo v Laškem gradil trgovski center, zato je od Pivovarne odkupil zemljišče, pridobil gradbeno dovoljenje, izkopal ogromno jamo in to je bilo tudi vse. "Jama je zdaj že skoraj zaraščena, domačini pa se jezijo na nas, češ, kakšna sramota, da nič ne ukrenemo. Ljudje namreč ne razumejo, da imamo zvezane roke. Zemljišče je last Mercatorja, ki lahko naredi, kar pač želi. Pri nas nimamo predpisov, ki bi tako kot v sosednji Avstriji od investitorja zahtevali, do katerega datuma mora naložbo končati," je pojasnil Gril.

Če bo torej občini in Turističnemu društvu uspelo kupiti Hotel Savinja, bi bila to za mesto ob Savinji zagotovo velika pridobitev. Hotel, ki je bil doslej zaradi nespretne gostinskem ponudbe na slabem glasu, bi uredili tako, kot si zaslužil, v kleti pa bi odprli manjši muzej pivovarstva, ki ga Laško še nima.

V stavbi, ki je bila zgrajena leta 1825 in nazadnje obnovljena pred 18 leti, bi svoje prostore imel tudi turistično-informacijski center s pisarnami in prodajalno spominkov, za domačine in turiste, ki mesto najbolj množično obiščejo v času tradicionalen prireditve Pivo in cvetje, pa bi zagotovo bila privlačna ponudba domačih kulinaričnih dobrot z laškega podeželja.

Vir: Dnevnik, Mojca Grušovnik

PRODAMO HOTELE po SLOVENIJI

No comments: