AC ESTATES Ltd.

Friday 25 May 2012

Stanovanjski sklad bo za stanovanja porabil še 40 milijonov - NEPREMIČNINE STANOVANJA

»Pričakujemo precej ugodno ceno«, pravi prvi mož SSRS Žiga Andoljšek in obljublja, da ne bo kupoval stanovanj po prenapihnjenih cenah.
Stanovanjski sklad Republike Slovenije (SSRS), ki ga po novem vodi Žiga Andoljšek, ima namen v kratkem objaviti razpis za dokončanje 478 stanovanj na Brdu.

SSRS bo objavil tudi poziv lastnikom neprodanih novih stanovanj (gradbincem in bankam), da jih prodajo ali oddajo skladu. Sklad namerava za nakup stanovanj nameniti 40 milijonov evrov, kupovali naj bi tam, kjer je razvita infrastruktura, industrija in demografski prirast. »Pričakujemo precej ugodno ceno«, je dejal Andolšek. In dodal, da ne bo kupoval stanovanj po prenapihnjenih cenah, četudi bodo prodajale državne banke.

Prvo odpiranje ponudb naj bi bilo čez mesec dni, sicer pa bo poziv odprt do porabe denarja.

Vir: Finance, Nepremičnine, Jaka Elikan


NEPREMIČNINE MARIBOR

Novi veter na stanovanjskem skladu
Stanovanjski sklad naj bi odkupil za 40 milijonov evrov neprodanih zalog stanovanj.
Prejšnji direktor republiškega stanovanjskega sklada Primož Pirc je prisegal na določanje cen stanovanj glede na tržne razmere, novi direktor Žiga Andoljšek pa zagovarja stroškovne cene.

Prejšnji teden imenovani direktor Stanovanjskega sklada RS (SSRS) Žiga Andoljšek namerava kmalu objaviti poziv gradbincem, investitorjem in bankam, da je pripravljen od njih kupiti za 40 milijonov evrov stanovanj. »Pričakujemo precej ugodno ceno,« je dejal Andoljšek. In dodal, da ne bo kupoval stanovanj po prenapihnjenih cenah, tudi če bodo stanovanja ponudile državne banke.

Stanovanja po meri

Stanovanja naj bi SSRS naprej prodajal ali oddajal, možne so tudi vseživljenjske sheme reševanja stanovanjskega vprašanja. To pomeni, da se bo najemnik po potrebi preselil v stanovanje primerne velikosti. Pri tem pa cene SSRS ne bodo določene glede na tržne razmere (denimo desetino pod tržnimi cenami), ampak glede na proizvodne stroške z minimalnim dobičkom za SSRS, obljublja direktor.

Brdo gre naprej

V kratkem naj bi SSRS objavil tudi razpis za končanje gradnje 478 stanovanj na ljubljanskem Brdu, ki po propadu GPG stoji. Andoljšek krivdo za zastoj pri gradnji 30-milijonskega projekta pripisuje tudi slabim korporacijskim praksam SSRS.

Vir: Finance, Gospodarstvo, Jaka Elikan

NEPREMIČNINE MARIBOR

No comments: