AC ESTATES Ltd.

Thursday 31 May 2012

Trgovci se pomikajo k meji - NEPREMIČNINE

Kot je bilo pričakovati, se je včeraj ob odprtju Supernove trlo ljudi, ki so prišli pogledat, s čim vse bo nov nakupovalni center s 16 trgovinami in lokali tešil slo po nakupih. Avgusta odpirajo še nakupovalni park, v vsem centru bo dela za približno 200 ljudi.

Supernova se je pridružila Obiju, ki je vrata odprl leta 2009, s čimer so prodajne površine razširili na skupno 16.000 kvadratnih metrov. Med 16 trgovinami in lokali bo največji Mercatorjev hipermarket (ta že ima center v Kromberku), prihajajo verigi Sportsdirect in Drogerie Markt (trgovino ima v Qlandiji), Optika Clarus, Goriška lekarna in drugi.

200 novih delovnih mest

Center pa še širijo. “23. avgusta bomo odprli še nakupovalni park z dodatnimi 4000 kvadratnimi metri površin. V celoti bo v centru približno 200 novih delovnih mest, končna investicija pa je vredna 40 milijonov evrov,” je povedal vodja centra Kristjan Flegar.

Nekateri menijo, da odpiranje novih nakupovalnih centrov ni donosno, ker da jih je v Novi Gorici že preveč. Flegar se ne strinja. “Mesto z okolico šteje 35.000 prebivalcev, Supernova je večji center z dodatno ponudbo. Po našem mnenju imamo najboljšo lokacijo, ki združuje staro in Novo Gorico,” pravi. Stavijo tudi na italijanske kupce, ocenjujejo, da jih bo približno četrtina prihajala z druge strani meje.

Obnova remize pa prihodnje leto

Prihodnje leto nameravajo obnoviti še remizo, čaka pa jih zajeten zalogaj: gradnja infrastrukture, predvsem krožišča. Kmalu bo namreč videti, ali bo običajno križišče “požiralo” ves promet. Kaj pa pred časom napovedovana kinodvorana? “Ta še ostaja alternativa, ker pa so se razmere na trgu spremenile, smo še v fazi nadaljnjih pogovorov,” pravi Flegar.

“Vesel sem, da se je v težkih časih skupina Supernova odločila odpreti drugo fazo nakupovalnega središča, ki prinaša nova delovna mesta in tudi urbanistično ureditev obrobja mesta. Najbolj pa bom vesel, ko bo investitor izpolnil obljubo z rekonstrukcijo remize, ki bi lahko prinesla nove kulturne vsebine,” pa je ob odprtju dejal župan Matej Arčon.

Vir: primorske novice, Mitja Marussig

NEPREMIČNINE MARIBOR

No comments: