AC ESTATES Ltd.

Tuesday 22 May 2012

Siliko začel rušiti nekdanji vrhniški ponos - INVESTICIJE v NEPREMIČNINE

Eden naših največjih proizvajalcev gumi-tehničnih izdelkov, podjetje Siliko iz Brezij pri Dobrovi, ki je od stečajnega upravitelja lansko leto za dobre tri milijone evrov kupilo upravno stavbo nekdanje Industrije usnja Vrhnika, je začelo rušiti del objektov nekdanjega vrhniškega ponosa. Vanj bodo po končani prenovi vselili razvojni center za področje gume, plastike in orodjarstva, ki je doslej domoval v manjših prostorih na Brezjah.

Po besedah direktorja podjetja Siliko Janeza Koprivca bodo na Vrhniko preselili tudi del svoje proizvodnje gumi-tehničnih, silikonskih in plastičnih izdelkov. Podjetje, ki je lansko leto prejelo gazelo za najhitreje rastoče podjetje osrednje Slovenije, bo tako na Vrhniko prineslo tudi nova delovna mesta.

"Revolucije, kot jo je nekoč na Vrhniko prinesla usnjarna, ne bo, saj naša panoga ni tako delovno intenzivna. Koliko ljudi bomo na novo zaposlili, je za zdaj težko napovedati, vendar menim, da gotovo med 20 in 30. Ker je naš primarni cilj povečati razvojni center, to pomeni, da bomo zaposlovali pretežno inženirski kader," je povedal direktor podjetja, katerega glavni program je izdelava sestavnih delov za avtomobile, ki jih povečini izvažajo na tuje.

Koprivc je še povedal, da imajo za zdaj le gradbeno dovoljenje za rušenje neustreznih objektov, čakajo pa še gradbeno dovoljenje za novogradnjo. "Od države je tako odvisno, kako hitro bomo vse skupaj speljali. Če nam bo uspelo graditi še letos, se bomo takoj po novem letu že vselili," je dodal direktor podjetja Siliko Janez Koprivec, ki celotno vrhniško naložbo ocenjuje na 10 do 12 milijonov evrov.

Vir: Dnevnik, (val)

PRODAMO POSLOVNE STAVBE in PROSTORE

No comments: