AC ESTATES Ltd.

Friday 6 April 2012

Hiše se prodajo za polovico Gursove vrednosti - NEPREMIČNINE

Za 500 evrov za kvadratni meter gredo hiše v Uncu za med.

Iz stečajne mase je bila opravljena prva uspešnejša prodaja nepremičnin, medtem ko je več neuspešnih. Izkazalo se je namreč, da sta bili stanovanji v Celovških dvorih prodani za tri oziroma dva tisočaka za kvadratni meter.

Stečajnemu upravitelju Tonetu Kozelju vrhniških Eurogradenj je uspelo prodati štiri od petih vrstnih hiš na Uncu tik ob avtocesti. Prodajna cena za enega dvojčka je od 80 do 84 tisoč evrov. Izhodišča cena za vsakega od dvojčkov v tretji podaljšani gradbeni fazi je bila 79 tisoč evrov. To je bilo sicer drugo zbiranje zavezujočih ponudb. V prvem poskusu, ko je bila izklicna cena določena pri 99 tisočakih, Kozelj ni prodal niti ene hiše. Dvojčki so veliki 166 kvadratnih metrov in imajo 329 kvadratnih metrov pripadajočega zemljišča. Po Gursu je vsak od dvojčkov ocenjen na 161 tisoč evrov.

Betnava se prodaja v treh svežnjih

Na trg prihaja tudi večje število stanovanj v Mariboru, v naselju Betnava, ki ga je zgradil Konstruktor Invest . Od včeraj je recimo naprodaj sveženj 77 stanovanj ter 118 parkirnih mest po izklicni ceni 5,7 milijona evrov. Drugi sveženj so štiri stanovanja, skupaj velika 200 kvadratnih metrov, ter 22 parkirnih mest, ki jih stečajni upravitelj prodaja po izklicni ceni nekaj manj kot pol milijona evrov. Celotna nedokončana 17-nadstropna stolpnica S3 na Betnavi pa je naprodaj za malo manj kot 3,4 milijona evrov. Gre za izklicne cene, iz kupnine pa se bo poplačala NKBM , ki ima na gradnjah hipoteke. Ker se vse nepremičnine prodajajo v svežnju, jih bo verjetno kupila banka ali institucionalni vlagatelj.

Zakaj klavrna prodaja Celovških dvorov

Spomnimo, da je pred dobrim mesecem dni stečajnemu upravitelju Vegrada-AM Bojanu Klenovšku v Celovških dvorih uspelo prodati le dve stanovanji od 52, ki jih je ponudil v prodajo. Zdaj je znano, za kateri stanovanji gre. Za 151 tisočakov (z DDV) je bilo prodano dvosobno, 44 kvadratnih metrov veliko stanovanje z devet kvadratnih metrov veliko ložo. K stanovanju sodijo še dve parkirni mesti in shramba. Cena stanovanja za kvadratni meter neto uporabne površine brez parkirišč je okrogle tri tisočake. Drugo prodano stanovanje je trisobno, prodajna cena pa 185 tisočakov (z DDV). Stanovanje ima 87 kvadratnih metrov neto uporabne površine ter 13 kvadratnih metrov veliko ložo, shrambo in dve parkirišči. Cena za kvadratni meter neto uporabne površine je nekaj manj kot dva tisočaka. Klenovšek bo v kratkem razpisal drugi krog prodaje stanovanj; poleg neprodanih 50 stanovanj naj bi ponudil še okoli 80 drugih stanovanj. Cena pa naj ne bi bila veliko drugačna kot prvič.

Vir: Finance, Nepremičnine, Jaka Elikan

NEPREMIČNINE PTUJ

No comments: