AC ESTATES Ltd.

Tuesday 10 April 2012

Za deset odstotkov znižali cene - NEPREMIČNINE MARIBOR

Stanovanja. Konstruktor Invest bo prodajal stanovanja v paketu. Gurs za letos ne napoveduje nižjih cen.

“Kdaj bo dražba, še ne vemo, saj sklep na sodišču še ni pravnomočen,” je za Žurnal24 pojasnil Silvo Zorc, stečajni upravitelj Konstruktor Investa.

Naprodaj cela stolpnica

To podjetje, ki ima v lasti skoraj vsa prazna Konstruktorjeva stanovanja – Betnavo in stolpnice –, je namreč že objavilo ponudbo za prvo javno dražbo za prodajo stanovanj oziroma celotne nedokončane stolnice. “Ker je že bilo nekaj interesentov in je bila večina povpraševanja po paketnem nakupu, smo se odločili, da gremo v paketno prodajo. S tem bomo tudi skrajšali stečajni postopek, saj ne bomo prodajali vsakega stanovanja posebej,” je dodal Zorc. Tako lahko na prvi dražbi kupite še nedokončano stolnico na primer za dobrega 3,3 milijona evrov. Cene so tako za okoli deset odstotkov nižje od tržne vrednosti.

Med najcenejšimi v državi

Po podatkih Geodetske uprave Republike Slovenije (Gurs) so bile v Mariboru ponujene cene novih stanovanj od 1.300 do 3.300 evrov za kvadratni meter. “Večjega padca cen, ki so že tako med najnižjimi v državi, se za letos ne pričakuje,” so za mariborsko območje povedali na Gursu.

Vir: Zurnal24.si, K.P.

NEPREMIČNINE MARIBOR

No comments: