AC ESTATES Ltd.

Tuesday 10 April 2012

Vse več ljudi kupuje njive in gozd - NEPREMIČNINE MARIBOR

Ljudje se spet zanimajo za gozdove, predvsem zaradi nenehnih dražitev energetskih virov, kot sta plin in kurilno olje.

Direktor agencije Insa Branko Potočnik precej zaskrbljeno gleda na mariborski trg nepremičnin. Meni, da trg stagnira predvsem zaradi težko dostopnih in dragih virov financiranja, velike brezposelnosti in splošnega nezaupanja v gospodarske razmere.

Na drugi strani Potočnik pozna kupce, ki želijo premoženje razpršiti in se zavedajo, da so nepremičnine zelo varna dolgoročna naložba, od katere sicer ni mogoče čez noč pričakovati velikih zaslužkov, lahko pa zagotavljajo varen in stabilen donos iz najemnin.

Tako se v Mariboru prodajajo tista stanovanja, katerih cena je primerna lokaciji in urejenosti. Povpraševanje po urejenih stanovanjih za ugodno ceno vedno obstaja, prav tako zanimanje za manjše, urejene in moderne stanovanjske hiše, medtem ko gredo zelo velike starejše hiše zelo težko v prodajo. V minulem letu so zaznali tudi povečano povpraševanje po kmetijskih zemljiščih. Ljudje se spet zanimajo za gozdove, predvsem zaradi nenehnih dražitev energetskih virov, kot sta plin in kurilno olje.

Potočnik pravi, da je zagon gospodarstva temelj za vzpostavitev boljših razmer na slovenskem nepremičninskem trgu. Veliko pričakuje od nove vlade, ki je predvidela več ukrepov, vendar gospodarstvo pričakuje njihovo izvedbo.

Vir: Finance, Oglasna priloga - Nepremičninski informator
NEPREMIČNINE MARIBOR

No comments: