AC ESTATES Ltd.

Thursday, 5 April 2012

S 100 tisočaki do najmanjšega kraja v ZDA - NEPREMIČNINE

Kraj s šolo in bencinsko črpalko prodaja trenutni lastnik in edini prebivalec Don Sammons.

Naprodaj je najmanjši ameriški kraj, Buford v zvezni državi Wyoming. Izklicna cena za mestece, ki ga bodo v četrtek prodali na dražbi, je borih 100.000 dolarjev, kar bi v večini drugih krajev zadostovalo za enosobno stanovanje.

Kraj s šolo in bencinsko črpalko prodaja trenutni lastnik in edini prebivalec Don Sammons. Kupec bo na dražbi lahko dobil 40.000 kvadratnih metrov zemlje vključno s trisobnim domovanjem, garažo in telefonsko govorilnico.

Ob vhodu v mesto znak s številom prebivalcev

Buford je sicer nekdanja trgovska postojanka na cesti med glavnim mestom države Wyoming, Cheyenne, ki leži 50 kilometrov vzhodno, in San Franciscom, ki leži okoli 1800 kilometrov zahodno. Nekdaj je imel okoli 2000 prebivalcev.

Tamkajšnja trgovina je cvetela zaradi rednega prometa na cesti, ob kateri se kraj nahaja, mesto pa je imelo tudi železniško postajo. Ko so se vlaki v Bufordu prenehali ustavljati, je zamrl tudi razvoj kraja, prebivalstvo pa se je izselilo.

V kraju sedaj živi le še sedanji lastnik Don Sammons, ki se je v Buford z družino preselil iz Kalifornije leta 1980. Njegova žena je že pred leti umrla, sin pa je odrasel in se odselil. Ob vhodu v mesto sicer stoji znak: "Buford, število prebivalcev: 1".

Posestvo vključuje tudi samostojno bencinsko črpalko

Sammons, ki sam sebe označuje za župana mesta, počasi razmišlja o upokojitvi, dodaja pa, da je v mestu preživel "čudovita leta".

Prodajni oglas sicer poudarja, da posestvo "vključuje bencinsko črpalko, ki deluje 24 ur na dan, poštni predal in šolsko zgradbo, zgrajeno leta 1905, ki jo sedaj uporabljajo za administrative zadeve". Obenem pa bo kupec dobil tudi trisobno stanovanje, kupljeno leta 1994, garažo s tremi in pol parkirnimi mesti, zgrajeno leta 1895, lopo za orodje ter skedenj.

Vir: Finance, Odklop, STA

NEPREMIČNINE MARIBOR

No comments: