AC ESTATES Ltd.

Thursday 5 April 2012

Cestno podjetje Ptuj zahteva stečaj Gradisa Gradnje Ptuj - NEPREMIČNINE PTUJ


NEPREMIČNINE PTUJ

Razlog za stečajni predlog naj bi bilo približno 700.000 evrov dolga, ki jih Gradis dolguje Cestnemu podjetju Ptuj, čeprav tega v zadnjem ne želijo komentirati.

Nedosegljivi za komentar so tudi v Gradisu Gradnje Ptuj, s katerimi že dva dni zaman skuša stopiti v stik tudi sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Spodnje Podravje Boris Frajnkovič. Ta je povedal, da naj bi dolg nastal po projektu nove mariborske kmetijske fakultete v Pivoli, kjer je podjetje delalo prek podjetja Stavbar Gradnje. To je prav tako že v prisilni poravnavi, Gradis Gradnje Ptuj pa si od več kot milijona terjatev lahko obeta le slabo tretjino.

"Med okoli 80 zaposlenimi delavci je večina starejših od 40 let, torej gre za izredno težko zaposljivo kategorijo ljudi," je dejal Frajnkovič, ki je bil sicer z manjšimi likvidnostnimi težavami podjetja seznanjen. Dodal je še, da naj bi imelo podjetje v tem trenutku dovolj dela, a so zabredli v težave z izplačili.

Ob tem je dodal še, da so težave, skupaj s krizo, v podjetju nastopile tudi s spremembo lastništva in menjavo vodstva. Posledica tega je vse slabše poslovanje družbe v zadnjih dveh letih.

No comments: