AC ESTATES Ltd.

Thursday 5 April 2012

Jeseni prvi temelji - NEPREMIČNINE GRADNJA

NEPREMIČNINE INVESTICIJE

Emonika. Trigranit pričakuje, da bo gradbeno dovoljenje dobil konec maja.

Ljubljana. Decembra lani je madžarski Trigranit vložil zahtevo za pridobitev gradbenega dovoljenja za potniški center Ljubljana, je povedal Csaba Tóth, generalni direktor Emonike, in dodal: “Pričakujemo, da ga bomo dobili konec maja. Če se bo to zgodilo, ga bomo jeseni začeli graditi, končali pa najpozneje oktobra 2014.”

Gradili bodo vse naenkrat

Po besedah Tótha so zaprosili za dovoljenja za gradnjo nove avtobusne in železniške postaje, trgovsko-zabaviščnega centra, poslovne stolpnice in parkirišč, ker želijo vse začeti graditi naenkrat. Javni del – obe postaji – mora biti zgrajen v prvi fazi, je od investitorja zahtevala javna partnerica v projektu Mestna občina Ljubljana, potem ko je želel Trigranit v prvi fazi zgraditi le stolpnico. Projekt je sicer ocenjen na 280 milijonov evrov, dodatnih 50 milijonov pa bodo Madžari namenili za hotel, ki ga načrtujejo zgraditi pozneje.

Predvideno je, da bo stolpnica visoka 107 metrov in bo najvišja v Ljubljani, da bo v podzemni garažni hiši na vogalu Vilharjeve in Dunajske ceste 2.174 parkirnih prostorov in da bo v trgovsko-zabaviščnem centru kar 47 tisoč kvadratnih metrov neto površin.

Vir: Zurnal24.si, Nina Oštrbenk

NEPREMIČNINE INVESTICIJE

No comments: