AC ESTATES Ltd.

Thursday 5 April 2012

Na šestih dražbah danes naprodaj premoženje SCT - NEPREMIČNINE

Na šestih dražbah, ki jih je sklical stečajni upravitelj družbe SCT Leon Benigar Tošič, bo danes naprodaj premoženje družbe SCT v stečaju.

Na dražbah, ki bodo od 8.30 ure potekale v poslovnih prostorih družbe na Vošnjakovi ulici v Ljubljani, bodo med drugim naprodaj samska domova v Ljubljani ter zazidljiva zemljišča na Belem križu v Portorožu. Na prvi dražbi ob 8.30 bo naprodaj žerjav po izklicni ceni 14.800 evrov, sledila pa bo dražba samskega doma na Šmartinski cesti v Ljubljani po izklicni ceni 2,285 milijona evrov. Omenjeni samski dom je sicer zaseden z najemniki sob, ki plačujejo najemnine SCT-ju do izročitve objekta novemu kupcu, ki bo nato urejal najemna razmerja.

Na tretji dražbi bo naprodaj tudi samski dom na Grasselijevi ulici v Ljubljani po izklicni ceni 939.000 evrov. Tudi ta samski dom je zaseden z najemniki, najemna razmerja pa bo urejal novi kupec. Prodajala se bo tudi samska soba na Zakotnikovi ulici v Ljubljani z izklicno ceno 15.000 evrov.

Naprodaj bodo tudi štiri zazidljiva zemljišča na Belem križu v Portorožu. Dve zemljišči imata izklicno 230.000 evrov, eno 220.000 evrov in eno za 180.000 evrov. Ob 16. uri bo sledila še zadnja dražba, na kateri bodo naprodaj pisarniški prostori na Koroški cesti v Mariboru z izklicno ceno 139.500 evrov.

"Videno - kupljeno"

Prodaja se vrši po načelu "videno - kupljeno", prodajalec pa ne odgovarja za stvarne napake in tehnično stanje nepremičnin ter v njih nameščenih premičnin, ki so tudi predmet prodaje, je v objavi javnih dražb zapisal stečajni upravitelj SCT Leon Benigar Tošič.

Stečajni upravitelj je sicer za petek na Vošnjakovi sklical še eno dražbo, na kateri bodo prodajali gradbene stroje in vozila. Izklicne cene za gradbene stroje znašajo skupno 2,46 milijona evrov, za vozila pa skupno okoli 66.000 evrov. SCT je bil od januarja lani v postopku prisilne poravnave, nato pa je 15. junija stekel stečajni postopek.

Vir: Siol, STA

NEPREMIČNINE v MARIBORU za INVESTICIJO - kliknite tukaj

No comments: