AC ESTATES Ltd.

Thursday 5 April 2012

Že skoraj šest milijonov poizvedb o vrednosti nepremičnin - NEPREMIČNINE ŠTAJERSKA

NEPREMIČNINE ŠTAJERSKA - kliknite tukaj

V torek je Gurs za potrebe javnega vpogleda v podatke o nepremičninah zabeležil 1,36 milijona, v sredo 2,5 milijona, danes do 13. ure pa že 1,7 milijona poizvedb.

Geodetska uprava RS (Gurs) je od torkove javne objave podatkov o vrednosti nepremičnin v Sloveniji do danes v svoji spletni aplikaciji za javni vpogled v podatke o nepremičninah zabeležila skupno že okrog 5,6 milijona poizvedb. Od tega v torek 1,36 milijona, v sredo 2,5 milijona, danes do 13. ure pa že 1,7 milijona poizvedb.

Omenjene številke zajemajo le uspešno izvedene poizvedbe, kar pomeni, da to ni enako skupnemu številu vpogledov, ki so jih uporabniki izvedli v javnem vpogledu. Nekatere poizvedbe namreč zaradi različnih razlogov niso uspešne in uporabniku ne postrežejo z nobenim podatkom.

Včeraj največja obremenilnost strani

Povprečno število baznih poizvedb na koledarski dan v letu 2011 pa je 298 tisoč, pri čemer ta številka vključuje tudi zadnje poizvedbe, je pojasnil generalni direktor geodetske uprave Aleš Seliškar .

Največjo urno obremenitev po objavi pa so zabeležili v sredo med 15. in 16. uro, in sicer 296.092 baznih poizvedb na uro. V času pred objavo podatkov o vrednosti nepremičnin so največjo obremenitev zabeležili 24. januarja letos med 14. in 15. uro, in sicer 57.247 baznih poizvedb na uro. Takrat je delovala še prejšnja različica aplikacije za javni vpogled.

Seliškar pravi, da jih tolikšen obisk ni presenetil in so ga pričakovali, probleme glede razpoložljivosti sistemov so napovedali tudi na sredini novinarski konferenci.

Zaradi usipa vpogledov naredili na strani modifikacije

Da bi omogočili večjo razpoložljivost aplikacij, so izvedli določene modifikacije na aplikacijah, predvsem na javnem vpogledu v nepremičnine, prerazporeditve drugih obstoječih storitev geodetske uprave, v okviru možnosti so dodali tudi sistemske resurse na aplikativnih in baznih strežnikih ter na omrežnih konfiguracijah.

Vir: Finance, Slovenija, STA

NEPREMIČNINE ŠTAJERSKA - kliknite tukaj

No comments: