AC ESTATES Ltd.

Thursday 5 April 2012

Dražba 15 vrstnih hiš MTB ni obrodila sadov - NEPREMIČNNIE MARIBOR

Stečaj družbe MTB je stekel 21. marca lani, terjatve je v zakonskem roku prijavilo 395 upnikov v skupni vrednosti 96,56 milijona evrov.

Stečajna upraviteljica propadlega mariborskega gradbinca MTB Milena Sisinger je danes zaman čakala na kupce za 15 novih vrstnih hiš, ki jih je poskušala prodati na javni dražbi. Da prodaje premoženja ne bo, je bilo sicer jasno že pred dražbo, saj dan pred njo v skladu z razpisnimi pogoji varščine ni vplačal niti en morebitni kupec.

Sisingerjeva je tokrat prodajala vrstne hiše v naselju Brezje na Jarčevi ulici v Mariboru, s prodajo omenjenih prostorov pa je želela stečajno maso obogatiti za okoli 2,6 milijona evrov. Hiše so sicer v različnih gradbenih fazah, nove in še nenaseljene. Izklicne cene so za večji del ponujenih hiš tokrat znašale okoli 160 tisoč evrov.

Že tretja javna dražba po lanskem stečaju družbe

Kot je dejala po neuspešnem prvem poskusu prodaje, so bile cene očitno tokrat še previsoke. Zdaj se namerava najprej posvetovati z NKBM [KBMR 3,05 +0,33%]kot ločitvenim upnikom, nato pa se v soglasju z banko odločiti za način naslednje prodaje, ki jo namerava pripraviti čim prej.

Tokratna javna dražba je bila že tretja po lanskem stečaju družbe MTB. Januarja je neuspešno prodajala tri poslovne prostore v stanovanjsko-poslovnem kompleksu Magdalena 2 na Jezdarski ulici, ki so bile ocenjene na skoraj pol milijona evrov. V zvezi s temi je mariborsko sodišče prav danes dalo soglasje za nezavezujoče zbiranje ponudb za prodajo na podlagi pogajanj.

S tremi stanovanji do 360 tisoč evrov

Nekaj več uspeha je imela teden dni prej, ko ji je uspelo prodati tri stanovanja v sklopu Magdalene, od katerih je v stečajno maso iztržila okoli 360 tisoč evrov. Na voljo je bilo sicer 14 stanovanj, a za ostala ni bilo zanimanja. Ostala bodo skušali znova prodati na javni dražbi, tokrat po likvidacijskih cenah.

Stečaj družbe MTB je stekel 21. marca lani. Terjatve je v zakonskem roku prijavilo 395 upnikov v skupni vrednosti 96,56 milijona evrov, od katerih jih je Sisingerjeva priznala za 89,51 milijona evrov.

Vir: Finance, Gospodarstvo, STA

NEPREMIČNINE MARIBOR - kliknite tukaj

No comments: