AC ESTATES Ltd.

Monday 23 April 2012

Kot gobe po dežju - še en nakupovalni center v Zagrebu - NEPREMIČNINE INVESTICIJE

NEPREMIČNINE MARIBOR

Samo dva tedna nazaj so v Zagrebu odprli velikanski nakupovalni center, zdaj pa so začeli graditi še enega - med vlagatelji je tudi sklad, ki ima sedež v Grčiji.

Na Hrvaškem kar ni in ni dovolj nakupovalnih centrov. Pred dvema tednoma so tako odprli City Center One East, zdaj pa prihaja novica o začetku gradnje še enega nakupovalnega centra, piše tportal.hr. Zagreb je z njimi že zdaj preplavljen, kupna moč prebivalcev pa je vse nižja.

Vrednost naložbe ocenjena na 50 milijonov

Gradnja 50 milijonov evrov vrednega centra na Vrbanih III se je začela pred dnevi, zaključek del pa je predviden v letu 2013. Imel bo 40 tisoč kvadratnih metrov površin. Za projektom stojita grški sklad Bluehouse Capital in Zagrebačka banka, ki gradnjo podpira s kreditno linijo. Za razvoj centra Point je zadolženo podjetje Sonae Sierra.

Center s spremljajočimi dejavnostmi

Običajno so nakupovalni centri namenjeni kupcem, ki tja pridejo z namenom nakupovanja in tam ostanejo dlje časa, v Pointu pa ciljajo na prebivalce dveh večjih zagrebških sosesk. Le-te bi večkrat tedensko privabili s športnimi prireditvami in vsebinami, kakovostno gastronomsko ponudbo namesto lokalov s hitro prehrano in veliko teraso v drugem nadstropju, kjer bo prihajalo do raznoraznih dogodkov.

Bluehouse Capital ima sedež v Grčiji

Prvotna ideja o nakupovalnem centru s štirimi nadstropji je bila zaradi razmer na trgu zmanjšana na dve nadstropji. Nepremičninski sklad Bluehouse Capital ima sicer sedež v Grčiji, deluje v vzhodni in srednji Evropi, med vlagatelji vanj pa so EBRD, poslovne banke, pokojninski skladi in družinska podjetja iz Evrope, ZDA in Bližnjega vzhoda.

Vir: Finance, Svet, Matej Kačič

NEPREMIČNINE MARIBOR

No comments: